Monday, 27 February 2012

Cinta Tak Semestinye Bersatu..

macam mana nak stat intro ek?
hmmmm,ok
hai?

haa gini le gua kalu nak start tak kan nak nyanyi lagu gelimat gelimat mat mat mat pulak dah tak pasal kene pelangkung.
bila dah dapat menulis macam semut dapat gula haa x penah letteww dengo peribahasa macam tu kan
haaa...uolss tgk tajuk pon haa...asyik haaa...je mau dapat kaki ni.ok kembali ke tajuk
murid murid sila bukak novel ombak rindu sape tak bawak sila diri atas bumbung dan terus terjun bangunan sekolah.eh tahi ombak rindu akhirnye cinta izzah dan hariz bersatu.kan i dah silap type takpe i type balik.eh tapi ombak rindu akhirnye cinta izzah dan hariz bersatu.

 aku nak cakap pasal ape ye??haa..pasal cinte tak semestinye bersatu.betul tak syed?wahh ak dah bau kaki tetibe.rilek rilek sume paparazzi i takde skandal ok!boleh balik rumah tanak nasik dodoikan binik.punye nak jadikan pantun dua kerat sampai bini jadi binik.
over kau Jennifer Lopez!*tetibe tuko name

haaa baru aku pasan tak stat lagi rupenye syarahan aku ni.bismillahirrahmanirahim.para hakim yang adil lagi pandaisini.penjaga masa yang hitam metalik.oh ok dah aku rase ad org nak bagi kaki ni.

kalau uolls perasan kan kalau cite dlm novel hujung dia mesti bahgia kan?payah beno nak jumpe novel belakang dia sad ending.kalau nak jugak kene punggah satu popular tu baru dapat.tu pon bahase cine.pejadahnye!*tetibe emo

tapi tu yang terjadi dekat novel novel melayu yang hargenye sekitar rm19.90 paling murah kau!baek aku beli nasik ayam dah dapat lima.

seperti contoh ye setelah aku buat research dengan dr.rozmey aku dapati novel ANDAI ITU TAKDIRNYA karya syanie mendapat sambutan hangat sampai pecah popular!


        sape penah bace novel tu sila kerintingkan rambut sekarang!ini arahan rozmey!


novel yang mengkesahkan aleya ngan syed adam aizril*name nak gah je*kawen sbb kene tgkp basah dlm apatmen mende tah malas aku nak bagitau sinopsis dia bace sendiri.aku hanya nak kupas beberapa isu sahaja.dlm cite ni si suami sangat benci dengan si aleya sampai apa aku pon malas nak cakap bace sendiri.haa yang dah bace tu mesti tau kan.mesti korang nangis kan?pandai syanie buat orang nangis.haa..aku nak bagitau last dia camne.last sekali mesti dme bersatu punye.bese lah novel melayu.kalau korang bace sinopsis ngan ending pon dah boleh agak jalan cerita.wahh!!hebat gila.yang aku pelik nye si aloya haa kan dah panggil aloya.si aleya ni sanggup ye nak balik kat aizril yang jahat macam syeiton tu comel je aku sebut syaitan.kalau kite org biase yang xd kaitan dengan novel ni mesti nak lari tuntut fasakh ha jangan lupe tuntut rete skali.kompem!cinta je tak cukup lah nak jamin bahgia.*matang*


tapi dalam novel cinta tu boleh renangi apa saje.kalau boleh nak pegi matahari tu nak buktikan cinta.sanggup suruh sheikh muzapar pegi ISS skali lagi nak kirim taik bintang dua kilo.sanggup apa lagi?haa sanggup pegi treatment nak bagi muke cantik kalau dah muke macam senandung sedayang tu redho je lah..manis ap..tambah le tahi lalat.boh wane putih.manis!sebab tu ramai budak pompuan malaysia yang gila lari ikot laki lombok.ikot laki negro john jonan jonathan.haa name dia kau!sanggup renangi lautan api.sanggup renangi selat melaka tu nak gi lombok!tak gile ke?haa aku emo ni mang mintak kaki.


cube korang tuko selera pulak lari ikot laki cina.pegi beijing tu.nanti balik malaysia boleh jual gelang!boleh bawak untuk adik2 mainan tiruan.ade jugak manpaatnye.dari lari ke lombok xd bawak balik ape.bawak balik lobak banyak banyak bagi arnab makan arnab pon mati.nanti kalau keluar dekat harian mentroll takde lah malu sangat.
tajuk dia mesti macam ni "remaja lari ke beijing jadi jutawan setelah pulang kemalaysia kerana menjual gelang"tak ke bangge mak pak hang.susah payah depa ajaq hampa pi ngorat marka sepet.*apasal jadi org koqdiang tetibe ni?


haa ni lagi satu dalam novel melayu.kalau tengah syok syok bahgia mesti tetibe laki dia kene tuduh ade skandal ngan pompuan laen.jalan cerita mesti camni.yang bini ni seronok nak jumpe laki dia nak ajak lunch kononye.masuk bilik tak ketuk terus nampak pompuan seksi tgh peluk batang tengkuk suami.mesti punye.dapat pulak laki dia tu manager syarikat syer besar gemok gedempol.yang bini ni mule lah jauh hati balik kampung rumah nenek.mesti lari sure punye.kalu aku jadi laki dia dah lame aku bagi kaki.tu yang jadi cerai berai merai.


satu lagi tentang ragam manusia yang kini banyak dekat paper2 seperti utusan meloya.berita hairan.harian mentroll.banyak pasal bini tuntut fasakh.tajuk dia mesti "suami buas seperti rimau""suami tidak aktif di gelanggang" ataupun "bini aku dah gemok!banyak selulit!"bini aku bau bawang!tshet banyak tahi lalat"haa mang tahi laki dia tu.yes,cinta tak semestinye bersatu kan..




kadang kite manusia ni terlalu leka dengan cinta manusia sampai tak sedar cinta ALLAH tak pernah berkurang untuk kite.malah ALLAH sentiasa mencintai kite.kite sebagai hambenye mesti mementingkan cinta ILAHI.lepas tu hang nak cinta putera katak ke putera babi hutan ke putera dalam nilapura pon boleh.tak kesah ok.dah lah.apa aku merepek ni aku pon tak tau


1 2 3!!!ada lembu nak jage ada lembu nak jage..ada lembu...wuu..wuu.wuu..wuu nak jageeee....




sape nak bagi kaki kat aku sila beratur lurus lurus jangan risau sume orang boleh bagi.




dengan ini saya KARAM tenggelam terus melaporkan untuk tv3 suku.


4 comments:

Mahfuzah Anuar said...

bangang . ekhlas .

khadijah a/p fisol said...

ap yg bangang?hahahah

SENDING SOS FROM THIS TINY BOX said...

bongok gila khadijah. hahaha. lwk lwk

khadijah a/p fisol said...

haa kau sarah..apa kau nak polo jangan tak polo!haahahah